FIETSFENOMENEN

Nijmegen kent vele bekende en onbekende fenomenen op fietsgebied.
Ken je Nijmeegse fietsfenomenen die hier nog niet bij staan,
meldt het ons: info - at - nijmegenfietst.nl

Bezoek ook eens onze pagina op Facebook:

NijmegenFietst op Facebook


Bart and bikes: Veni, vidi, fietsi...

In 1989, ruim tweeduizend jaar nadat de eerste Romeinen zich hier vestigden kwam ik op mijn fiets aan in Nijmegen. Deze blog gaat over mij en mijn fietsen in en om Nijmegen, de oudste stad van Nederland.

www.bartandbikes.nl


Busybike bakfietsspecialist

Busybike is sinds 2012 gevestigd in Nijmegen en is dealer van Urban Arrow, Bakfiets.nl, Bullitt, MichelMobil, Onderwater tandems, Nihola, Workcycles en de Fietsfabriek. Busybike produceert fietsaanhangers en professionele boxen voor op de aanhangers en op bakfietsen

Vanaf 1 mei 2016 zit Busybike samen met Fietsdiensten.nl in het Bakfietscentrum in het Honigcomplex, Waalbandijk 8h, te Nijmegen.
Kijk voor meer informatie op de website van Busybike


Challenge Bikes

Challenge ligfietsen worden geproduceerd en verkocht in het Dutch Bicycle Centre in het Honigcomplex, Waalbandijk 8b te Nijmegen.
challengebikes.com


Fietsdiensten.nl

Fietsdiensten.nl is een adviesbureau, onder leiding van Jos Sluijsmans, voor fietsstimulering in brede zin.

Fietsdiensten.nl is samen met Busybike gevestigd in het Bakfietscentrum in het Honigcomplex, Waalbandijk 8h te Nijmegen. Fietsdiensten.nl

    lees meer ››


Fietsen met 't Gilde

Gilde Nijmegen bemiddelt voor 50-plussers die hun kennis en ervaring d.m.v. adviezen willen overdragen aan mensen (jong en oud) en organisaties in Nijmegen en omgeving.
In en rond Nijmegen kunnen onder leiding van een deskundige gids een aantal bijzondere fietstochten worden gemaakt.

’t Gilde


Fietsersbond afdeling Nijmegen

De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers.

Fietsersbond afdeling Nijmegen


Fietsgidsen van Luc Oteman

Op deze site vind je alle informatie over fietsgidsen; met voorbeeldroutes en updates.

Fietsgidsen


Fietsloket

Fietsloket Nijmegen: iedereen veilig en vrij op de fiets!

Daan Steenman van Fietsloket Nijmegen is een man met een missie. 'Iedereen kan zelfstandig of begeleid veilig en vrij fietsen in het drukke verkeer. Jong, oud, fit of minder fit, geboren of niet-geboren Nederlanders. Het maakt niet uit. Als je maar lokale organisaties, fietsbranche, onderwijs, passende producten en fietsers aan elkaar verbindt.'

    lees meer ››


Hazenkampse fietskunst

Hoe fietsonderdelen een bijzondere herbestemming krijgen

Dick van Keulen is wat je noemt een fietsfanaat. Veel vakanties staan in het teken van de fiets. Eind maart bijvoorbeeld een weekje naar Mallorca. ‘Prachtig fietsen daar, heerlijk rustig, mooie dorpjes.’ Of later in het jaar de Sella-ronde in de Italiaanse Dolomieten. Maar dat is niet de reden van ons bezoek. Ons gaat het om de bijzondere objecten die Dick van fietsonderdelen maakt...

 

    lees meer ››


Juliana Bicycle Team - Millingen

Een kunstrijwielvereniging uit Millingen aan de Rijn opgericht in 1909, het geboortejaar van prinses Juliana, vandaar de naam van deze vereniging.

Juliana Bicycle Team


Klim bij Nijmegen

Hellingen en fietsroutes in het Rijk Van Nijmegen. Hoe zwaar zijn de klimmen? Waar kun je ze vinden? En op welke manier zijn ze allemaal achter elkaar te fietsen?

Klimbijnijmegen.com


Maria Hopman - hoogleraar integratieve fysiologie

Radboudumc, ingang west. Loop voorbij het restaurant, sla linksaf en volg route 392. Neem - bij voorkeur - de trap naar de derde verdieping. Blijf 392 volgen en je komt uit bij de afdeling Fysiologie. Hier geeft Maria Hopman, de energieke hoogleraar integratieve fysiologie, leiding aan haar team. Hier draait alles om beweging en gezondheid. En vooral de invloed van de een op de ander.

 

    lees meer ››


Moving Ladies

Moving Ladies


OV fiets

De OV-fiets is de snelle en gemakkelijke huurfiets in het openbaar vervoer. Hij is te huur op zo'n 140 locaties, vooral bij stations. Geen formulieren, geen borg en geen legitimatie, maar binnen zestig seconden een OV-fiets. En de vrijheid om te gaan en te staan waar u wilt: overal een fiets!

OV fiets


Pieter Aben Sportvakanties

www.pieteraben.nl


Politie/stadstoezicht mountainbikers

Deze site is geheel gewijd aan de sportiefste en dynamische vorm van Politiewerk, de surveillance op de mountainbike. Bikepatrol.nl wil graag deze vorm van surveilleren verder uitdragen en bevorderen.

Politie/stadstoezicht mountainbikers


Pom Revalidatietechniek

‘De kwaliteit van leven verbeteren, daar doen we het voor!’

Pom Revalidatietechniek verkoopt, ontwikkelt, onderhoudt, distribueert allerlei hulpmiddelen die het dagelijks leven makkelijker en comfortabeler maken. Eigenlijk alles wat een mens nodig heeft om zo lang mogelijk zelfstandig en mobiel te blijven. Van flesopeners, scharen, wandelstokken tot rolstoelen, speciale bedden en … fietsen.

    lees meer ››


STIP Kinderfietsen

Leren fietsen kan veel makkelijker, sneller, leuker!

Voor Cornélie Metselaar is het iedere keer weer genieten als een kind leert fietsen. Helemaal als het een kind van zes jaar is dat het fietsen nog steeds niet onder de knie heeft. 'Als het hier op de juiste fiets dan ineens wel lukt, en zegt "Papa, laat mij maar los”. Daar doe ik het voor. Kinderen blij maken.’


    lees meer ››


Stipbike voor bijzondere, innovatieve fietsen, racefietsen en e-bikes

Stipbike is een fietswinkel in het Dutch Bicycle Centre in het Honigcomplex in Nijmegen waar je komt voor goed advies, een professioneel uitgerustte werkplaats, goede monteurs, mooie producten en een goede prijs.
Kijk voor meer informatie op de website van Stipbike.


Velocity Fietskoeriers

Op snelle, goedkope en milieuvriendelijke wijze verzorgt Velocity Fietskoeriers uw zending binnen de stad of binnen de regio.

Velocity Fietskoeriers


Velorama Nationaal Fietsmuseum

Het Nationaal Fietsmuseum VELORAMA - het enige fietsmuseum dat Nederland rijk is! - herbergt een schat aan informatie, compleet met zo'n 250 echte, antieke exemplaren. Een lust voor het oog, voor alle generaties fietsliefhebbers.

Van het Nationaal Fietsmuseum Velorama staan er ook veel mooie foto's op de site van Jan Beeldrijk (15 pagina's).

Velorama Fietsmuseum


Via Romana Toertocht

Toertocht Via Romana


Wedrenners

Samen fietsen in Nijmegen en omgeving, van april tot en met september.

Wedrenners